Papier KRAFT, to prążkowany, jednostronnie gładzony papier koloru
brązowego. Posiada atest PZH dopuszczający do bezpośredniego kontaktu
z produktami spożywczymi. Wykonany wyłącznie z pierwotnych
włókien celulozowych, zapewniających wysoką wytrzymałość mechaniczną.
Doskonale nadaje się również do produkcji kopert, toreb i torebek.
Powierzchnia papieru posiada unikatowy połysk, dzięki czemu ma
wysokie walory estetyczne.
Papier Kraftpack biały, to prążkowany papier pakowy jednostronnie
maszynowo gładzony. Dostępny jest w dwóch gramaturach 80 i 110 g.
Dzięki swojej dużej wytrzymałości i atrakcyjnemu wyglądowi oprócz
zastosowań pakowych jest on również często wykorzystywany do
produkcji toreb papierowych.
Papier Kraftpack brązowy to gładki papier pakowy maszynowo wykańczany.
Polecany jest w zastosowaniach gdzie wymagana jest wysoka
sztywność oraz wytrzymałość na zerwanie. Dostępny jest w dwóch gramaturach:
70 i 80 g.
Wykonany w 100% z makulatury jest najbardziej popularnym materiałem
do pakowania artykułów przemysłowych.
Dostępny w gramaturze 65 i 80 g w kolorze szarym.
Papier półpergaminowy biały stosowany jest do pakowania środków
spożywczych o małej zawartości tłuszczu i wody oraz różnych innych
artykułów przemysłowych. Posiada atest PZH w wyżej wymienionym zakresie.
Dostępny w dwóch gramaturach: 28 i 40 g/m2.
Został on zaprojektowany oraz wyprodukowany, aby poprawić wygląd
i aromat serwowanych potraw równocześnie ulepszając ich walory odżywcze
i smakowe.
Do tego papieru jedzenie nie przywiera nawet w wysokich temperaturach,
zatem można go stosować z powodzeniem do pieczenia wszystkich
rodzajów potraw, zarówno w domu, jak i w gastronomii profesjonalnej.
Papier do pieczenia jest tłuszczoszczelny, wielokrotnego użytku, pakowany
w arkusze po 500 szt. w opakowaniu.