Home PDF PDF

8.2 Pakowanie

belka

Papier pakowy Kraft

Papier KRAFT, to prążkowany, jednostronnie gładzony papier koloru brązowego. Posiada atest PZH dopuszczający do bezpośredniego kontaktu z produktami spożywczymi. Wykonany wyłącznie z pierwotnych włókien celulozowych, zapewniających wysoką wytrzymałość mechaniczną. Doskonale nadaje się również do produkcji kopert, toreb i torebek. Powierzchnia papieru posiada unikatowy połysk, dzięki czemu ma wysokie walory estetyczne.
tabela

Papier pakowy Kraftpack

Papier Kraftpack biały, to prążkowany papier pakowy jednostronnie maszynowo gładzony. Dostępny jest w dwóch gramaturach 80 i 110 g. Dzięki swojej dużej wytrzymałości i atrakcyjnemu wyglądowi oprócz zastosowań pakowych jest on również często wykorzystywany do produkcji toreb papierowych. Papier Kraftpack brązowy to gładki papier pakowy maszynowo wykańczany. Polecany jest w zastosowaniach gdzie wymagana jest wysoka sztywność oraz wytrzymałość na zerwanie. Dostępny jest w dwóch gramaturach: 70 i 80 g.
tabela

Papier pakowy makulaturowy

Wykonany w 100% z makulatury jest najbardziej popularnym materiałem do pakowania artykułów przemysłowych. Dostępny w gramaturze 65 i 80 g w kolorze szarym.
tabela

Półpergamin

Papier półpergaminowy biały stosowany jest do pakowania środków spożywczych o małej zawartości tłuszczu i wody oraz różnych innych artykułów przemysłowych. Posiada atest PZH w wyżej wymienionym zakresie. Dostępny w dwóch gramaturach: 28 i 40 g/m2.
tabela

Papier do pieczenia

Został on zaprojektowany oraz wyprodukowany, aby poprawić wygląd i aromat serwowanych potraw równocześnie ulepszając ich walory odżywcze i smakowe. Do tego papieru jedzenie nie przywiera nawet w wysokich temperaturach, zatem można go stosować z powodzeniem do pieczenia wszystkich rodzajów potraw, zarówno w domu, jak i w gastronomii profesjonalnej. Papier do pieczenia jest tłuszczoszczelny, wielokrotnego użytku, pakowany w arkusze po 500 szt. w opakowaniu.
tabela